torstai 30. elokuuta 2012

Flunssa + cossit kankaina + 9 päivää coniin = ???

Silmiä särkee. Nenää valuu. Henkeä ei meinaa saada. Ah kuinka ihana onkaan tämä syysflunssa!

Traconiin on aikaa n. 9 päivää ja jokaisen cosplay-harrastajan asunto on täynnä kuivuvia proppeja ja kangasmyttyjä. Omat cosplaysuunnitelmani ovat olleet lyötynä lukkoon 2-6 kuukautta ja kankaatkin on omistettu suurinpiirtein tuon aikaa... Miten siis voi olla mahdollista, että coniin on aikaa enää 9 päivää ja toinen cossini on täysin aloittamatta ja toisesta on semi-valmiina shortsit????

Voisin tähän hätään luetella liudan järkeenkäypiä tekosyitä: On ollut kiireitä PC:n kanssa, olen asunnoton, on ollut rahaongelmia, on tehty cosseja  muihin coneihin ja sitä rataa... tosiasia nyt kuitenkin on, että olen vain saamattoman laiska enkä viitsi tehdä mitään ennen kui n on aivan pakko. Eli nyt. Kun on flunssa. Yippii!

Olen kuitenkin suhteellisen positiivinen projektini suhteen. Aloitetaan sunnuntain cossistani Leonasta, koska sitä olen jo hieman tehnytkin:

King of Fighters - Leona
Niille, jotka eivät kyseistä peliä tiedä, tässä pieni briiffi. Kof on 2D-sivultatappelu-peli, jonka hahmot ovat yhdistelmä eri SNK:n tappelupeleistä tuttuja naamoja sekä uusia tuttavuuksia. Vuodesta -94 lähtien on japseissa jotakuinkin vuosittain ilmestynyt pelihalleihin uusi kof-masiina ja pelesitä on myös tietty tehty konsoliversioita. Itse tutustuin sarjaan ensimmäisen kerran kaverin PC:llä sekä tietty iki-ihanien ficcien/doujinshien kautta.

Sitten Leona. Täytynee myöntää, etten hahmoon sen kummempaa connectionia tunne, kuin, että tykkään kickass-kimuleista ja Leonahan sellainen on. Pidän hahmo-designesta ja olen jo aikoja halunnut tehdä KOF-cossin, joten Leona oli aika luonnollinen valinta. Asu on sinällään suht helppo ollut tehdä, mitä saamme kiittää laajasta reffi-määrästä. Mikäli joku näitä höpötyksiä lukee ja vielä sattuu tuntemaan meikäläisen - tietää etten ole kovin suurin pilkun vetvaaja. Toisin sanoen eri vuosimallin asujen yhdistäminen on vienyt kaikki perus "apua mun nappi on 2 milliä liian iso"-ahdistukset mukanaan. Niin vaatteen kuin peruukinkin värisävyä ei ole tarvinnut stressata kun kaikki sinne päin kelpaa - kunhan kaikki oleellinen on kohdallaan. Kengistä sen verran, että aijon mennä siitä missä aita on matalin eri vain maalata mustat maiharini vihreän sävyisäksi. Sen enempää stressiä en aijo näihin uhrata.

Brave 10 - Sasuke




Sitten lauantain cossini. Siinä missä Leonan shortsit on nappeja vaille valmiit ja paidastakin on jo olemassa hyvä ranka, Sasuken kankaita ei ole vielä edes leikattu. sasukeen rakastuin jo Braven mangaa lukiessa ja cosplaykankaat + pöllö on lojunnut kaapissa jo alkukeväästä. Aikataulutukseni jos ei hirveästi petä, pääsen uhraamaan tälle projketille koko lauantaina, puolet sunnuntaista ja maanantai-illan. Siinä vaiheessa olemme toivottavasti saaneet asun enemmän tai vähemmän valmiiksi. Näin ollen ensi viikon keskiviikkona pääsisin ostamaan miekkamateriaalit ja tekemään sen, ostamaan tuon vaaleanvihreän rätin, tekemään kaikki nauhatyöt ja maalaamaan selän. Hyvällä tuurilla torstaina saan tehtyä hatun ja asut ovatkin sitten molemmat valmiit - ehkäpä käyn niitä vielä kuvaamassakin pitkästä aikaa etukäteeen :D  



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti