keskiviikko 29. elokuuta 2012

Jokaisessa meissä asuu pieni äijäChuck Fucking Norris

Aivan. Kävin katsastamassa Expendaples kakosen, joka oli ehdottomasti jopa parempi kuin ykönen. Expendaplesien kohdeyleisönä on 30~ vuotias mies, joka haluaa uudelleen elää pikkupoika-vuotensa muskelimiesleffat, joissa miehillä riitti muskeleita niin haarusvälissä kuin hauiksessakin. Miksi siis itse tulin elokuvateatterista ulos suupielet korvissa ja kipeistä lihaksista huolimatta kepein askelin? Vaikka alkaakin ikä pikkuhiljaa valua kohti kolmekaymmentä, ei peilistä kuitenkaan katsele takaisin Y-kromosomin edustaja.

Syy Expendaplesin uppoamiseen meikäläisen kohdalla on hyvinkin simppeli: Minä pidän elokuvista. Olen myös yh-isän kasvattama, joten toiminta on jo kymmenen veestä lähtien ollut lähellä sydäntä. Pidän myös miehistä erittäin paljon. Onko siis mikään ihme, että elokuva, joka on täynnä korneja one linereita, hauiksia, räjähdyksiä, isoja aseita, hyvin toteutettuja taistelukoreographeja ja irtiammuttuja raajoja uppoaa kuin veitsi sydämeen Van Dammen kierrepotkaisemana. Expendaplesia katsoessa tuli kovin tuttu ja turvallinen olo. Leffa oli sisällöltään täynnä huonoa huumoria vielä huonommalla käsikirjoituksella - mutta tarvitseeko kaiken aina olla niin hirveän intellektuellia? Läppä oli jo niin huonoa, että se oli hervottoman hauskaa ja kun tästä hauskasta sai vielä nauttia vanhojen ystävien kanssa, oli paketti täydellinen. Ja vanhoilla ystävillä en tarkoita nyt vain vierustoveriani vaan ennen kaikkea valkokankaan ystäviäni. In McClane we trust, täydellinen sotilas oli lapsuuden ihastukseni, kiroilemalla saa vessapaperia sekä shotari, motari ja arskat on patentoitu hurdur-combo. Vieläkään ei aivot pysty käsittelemään tätä eeppisyyden määrä. Expendaples 2 on vain liian hieno elokuva. Liian hieno. pakko nähdä uudestaan.

Varoituksen sana kuitenkin. Mikäli elokuvan tähdet ja heidän työnsä ei ole ennestään tuttua - vältä tätä elokuvaa. Kyseessä on puhdas homage 80-luvun överitoiminnalle. Ja elokuvasta nauttiakseen pitää olla joko kyseisen genren fani tai nostalgisoida elokuva tähtikaartia. Muussa tapauksessa rahasi menevät hukkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti