tiistai 22. lokakuuta 2013

Nuriko - Fushigi Yuugi

NURIKO - Fushigi Yuugi

Mikä
Miehen ruumiiseen syntynyt, naisen roolin omaksunut ja itsensä naiseksi identifoiva ihminen. Kaunis kuin mikä, on olemassa kirjassa joka sijoittuu vanhan kiinan kaltaiseen maailmaan. Keisarin yksi jalkavaimoista/hovineideistä, yksi Suzakun kahdeksasta soturista. Yli-inhimillisen voimakas.

Milloin
Tein tämän huvikseen vuoden 2011 cosplay gaalaan, mutta en koskaan laittanut sitä sinne päälle. Päällä vuoden 2013 Desuconin perjantaina.

Miksi
Olin tilannut vaaleanpunaista kangasta eräseen toiseen cossiin 2m joka osoittautui väärän väriseksi. Olin joka tapauksessa tekemässä kuitenkin kyseistä cossia kyseisestä kankaasta, mutta kun cossin toinen kangasvalinta osoittautui sekin vääräksi, kuoppasin projektin. Gaalaan piti kuitenkin jotain tehdä ja selattuani hieman kuvia törmäsin Nurikoon ja tajusin että pinkki kankaani oli täydellinen tämä eräseen asuun. Ja koska Fushigi Yuugi oli ensimmäisiä animuja jonka näin, ensimmäinen anirakkauteni, on siitä cossaaminen aina yhtä kivaa. Ja Nurikohan on hahmona aivan ihana <3>
Miten
Tein tämän cossin alusta loppuun alle seittemässä tunnissa. Halusin katsoa mitä saan aikaan tavaroista joita jo omistan ja yhden päivän aikana. Tässä ei ole mitään ihmeellistä, yakata-kaavojen pohjalta vain ommeltu kasaan. Peruukkiin sain kivan otsakiehkuran kun vain käänsin sen pois otsalta ja pistin lakkaa + hiustenkuivaaja perään :)

Korjattavaa
Ensimmäisen peruukki oli aivan liian lyhyt ja väärän värinenkin - toisessa asia hieman korjaantui, mutta muotoilla voisi sitäkin paremmin. Itse asussa on liian vähän kangasta. Tästä syystä se ei mene kiinni oikea-oppisesti ja on kiinni hakaneulalla alhaalta, ettei olisi auki vyötäröön asti. Vyö on vanha Soi Fongin vyöni.

Budjetti
Tämä oli yksi näitä nollabudjetin projektejani. Toki kaikesta olen joskus jotain maksanut, mutta peruukit, kankaat, kengät yms. on alunperin ostettu jotain muuta projektia varten. Jos väen vngällä cossille jotain hintaa haluaa niin toisella kerralla tein siihen housut 3 €/m kankaasta. Tosin nuokin housut tein tulevaa Zelgadis cossiani varten joten mielestäni niitä ei ihan lasketa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti