tiistai 22. lokakuuta 2013

Catelyn Tully - Game of Thrones

CATELYN STARK, OMAA SUKUAAN TULLY - GAME OF THRONES

Mikä
Catelyn on ylpeä ja vahva ylhäisönainen keskiaika-fantasiamaailmaan sijoittuvassa kirja ja tv-sarjasta Game of Thrones/Tulen ja jään laulu. Tully-suvun vanhimpana tyttärenä hänet naitettiin ensin Brandon Starkille ja tämän kuoleman jälkeen Eddard Starkille. Catelyn rakastaa syvästi miestään ja hänellä on viisi lasta tämän kanssa. Catelyn on hyvin stereotyyppinen äiti-hahmo, joka on valmis tekemään kaikkensa lastensa vuoksi. Hän ja Starkit yleensäkin ovat suuresti rakastettuja ja kunnioitettuja.

Milloin
Tein tämän asun 2013 Traconiin.

Miksi
"This man came into my house as a guest and there conspired to murder my son, a boy of ten. In the name of King Robert and the good lords you serve, I call upon you to seize him and help me return him to Winterfell, to await the King's Justice."
Tämä kohtaus. Catelyn on yksi hienoimmista naishahmoista, jonka tiedän. Niin hieno, niin vahva, niin ylväs - ja silti niin inhimillinen. Lisäksi kaverini näyttää ihan hänen tyttäreltään Sansalta ja sain hänet puhuttua ympäri tekemään kyseisen cossin. Vielä minä kaikki lapseni jostain kaivan!

Miten
Niin kuin yleensä cossieni kanssa, rupesin vain tekemään tätä. Tein alusmekon kuudesta "kolmio"-mallisesta palasta eli ylhäältä etukappaleet olivat 10cm leveitä ja alhaalla ~30cm leveitä - takakappale taas olis sen 20cm leveä ja helmaan leveni varmaan reilu puolimetriseksi. Ja ihan pätevä mekko tällä tyylillä tuli. Kankaani loppui kesken joten tein alusmekosta hihattoman. Takin tein samalla tavalla, tällä kertaa varmistin että hihoihin oli tarpeeksi kangasta. Alupusero on pelkkä tekokaulus, joka on tehty kuminauha-kujasta. Rintaneulan väänsin polymorphista. Sattumalta löysin täydellisen peruukin cossiin.

Korjattavaa
Olisin halunnut tehdä rintaneulasta toimivan, mutta maalit vain kuoriutuivat joten valitettavasti takki on kiinnitetty hakaneulalla... lisäksi kaavat olisi kiva - rinnan kohdalta takki pullottaa tyhmästi. Hihatkin olisivat voineet olla massiivisemmat.

Kaisa vasemmalla, itse keskellä ja Krista oikealla.

Budjetti
Luvut ovat noin arvioita - ostin kolmeen cossiin kankaat tallinnasta ja noin satasen verran rahaa meni...
-alumekkokangas 5 €/m x 3m = 15 €
-takkikangas 5 €/m x 3m = 15 €
-karvakangas 10 €/m x 1m = 10 €
-peruukki 15 €

Yht. 55 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti