keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Kapteeni Haddock - Tintti

KAPTEENI ARCHIBALD HADDOCK - Tintti


Mikä
Haddock on alkoholistinen kauppalaivan kapteeni ja sarjakuvien sankarin Tintin parhaimpia ystäviä. Kapteeni on tunnettu taskussa kantamansa viskipullon lisäksi hyvin värikkäästä ronskista kielenkäytöstään, äkkipikaisesta luonteestaan ja kyynisyydestään. Pohjimmiltaan Haddock on kuitenkin hyvin symppis tyyppi, aristokraattista sukua ja oman henkensä uhalla monesti pelastanut Tintin pinteestä jos toisesta.

Milloin
Tein tämän cossin Tampere Kupliiseen vuonna 2010 ja yhdessä kaverini Tintin kanssa osallistuimme ja jopa voitimme cossikisan. Olen myöhemmin pitänyt asua päällä pariin otteeseen miiteissä ja vuoden 2013 lapsi ja harraste messuilla.

Miksi
Vietin lapsuuteni lukemalla Tintti-sarjakuvia tätini luona. Hänellä kun ei ollut mitään aktiviteetteja tarjota lapsille niin selasin ja myöhemmin luin Tinttejä hänen luonaan. Kun sitten itseäni rupesi kyllästymään Kupliin kisojen animu-painotteisuus, päätimme kaverin kanssa lähteä kisailemaan länsimaisella klassikkosarjakuvalla. Haddockkiin päädyin ryhmädynamiikan vuoksi - itse kun olin tuollon reilusti yli 30kg painavampi kuin toverini. Ei sillä - Haddock on kyllä aivan mahtava hahmo ja cossaan häntä aina mielllään uudelleen :)

Miten
Haddock oli pitkälti kirpparilöytöjen varassa. Takissa oli alunperin herrainkaulus, mutta käänsin ne sisälle. Mistään ei löytynyt tarpeeksi muhkeaa poolokaulusta, joten lopulta leikkasin neuleesta hihat irti ja ompelin niistä poolokauluksen. Housuistakin jouduin ratkomaan kirjokuvioidut takataskut irti. Piipun tilasin huuto.netistä. Hattu oli pilailupuodista, maalattu mustaksi ja neuleen ankkurikuvio silitettävä kangaspaikka.
Ja sitten se parta. Luojalle kiitos Haddock on risuparta eli parran ei tarvinnut olla siisti ja tasainen. Partakreppiä mokomaan meni alle 10cm. Netti on pullollaan partatutoriaaleja mutta lyhykäisyydessään siis partakreppi avattiin, silitettiin suoraksi kahden leivinpaperin välissä ja leikattiin n. 1cm tupoiksi joita liimattiin naamaan. Ensinalkuu oli naama parran kohdalta värjtty luomivärillä mustaksi ja parran kiinnityksen jälkeen koko homma trimmattiin saksilla. Koko komeuden tekemiseen meni ensimmäisellä kerralla reilu tunti. Nenäproteesiakin kokeilin, mutta en siinä onnistunut. Käytin partaliimana vesiliukoista ja parta rupesi hikoilun vuoksi irtoamaan n. 6-7 tunnin jälkeen.

Korjattavaa
Eipä oikeastaan mitään. Kunnon photoshootin haluan tästä vielä ottaa, mutta korjattavaa en tähän hätään löydä hirveästi :)

Budjetti
En pitänyt aikanaan kirjaa, mutta jonkinlainen arvio voisi olla tällainen:
Takki 7 €
Paita 15 €
Kengät 20 €
Kangaspaikka 5 €
Hattu 8 €
Viskipullo 35 € (onneksi kaverin isä suostui sisällön juomaan)
Piippu 15 €
Peruukki 15 €
Partaliima + kreppi 5 €
Jäätee 1 € (viskipulloon)
Housut oli omasta takaa.

yht: 126 €

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti