tiistai 21. tammikuuta 2014

Lyhyesti Yukista ja pitkästi Frostista

Yukicon tuli ja meni, oli harvinaisen kivaa, sain otettua taas vähän kuvia, ihmiset oli mukavia, tuli pidettyä elämäni ensimmäinen ohjelma ja myös tsekattua muutakin ohjelmaa kuin cossikisa - eli hyvin meni :)

Omat aloittelijoiden lempparini. Reunimmaiset eivät tietenkään pärjänneet, koska asut eivät olleet tarpeeksi monimutkaiset. Toivottavasti jollain conilla on kasseja tarpeeksi kokeilla sarjoittamista jollain muulla kuin iänikuisella aloittelijat/kokeneet-sarjalla.
Paneelia pitämässä, cosplay-jedit sopivasti
blokkaavat juontajan pärstäni :)

Muutama pikkukuva conista, löytyvät fiksummin nezumi.picistä.


Ja sitten FROSTI-asiaa...

MÄ EN OSAA PÄÄTTÄÄ MUN COSSIA ;___;

Suureksi harmikseni lauantain-ryhmämme siirtyi sunnuntaille. Vaikka vastikään kerroin kuinka lauantai on se THE-päivä ja kuinka sunnuntaille kannattaa laittaa päälle jotain helppoa, toimin heti omia neuvojani vastaan; sunnuntain cossini coostuu sivubindeistä, tatuoinneista, tilpehööristä, isoista miekoista ja maalatuista kankaista... great.

Sitten siihen lauantain cossiin... Koska yllä kuvailemani projekti on vielä autuaasti kesken [lue: tuskin aloitettu], pitäisi lauantain suunnitelmia lyödä pikkuhiljaa lukkoon... ehdotuksia otetaan ilomielin vastaan! Japani ja/tai K18-teema olisi plussaa.

Tässä muutamat omat ideani:


MAKOTO
+ Periaattessa valmis, pitää vain purkaa takki,
pienentää se ja ommella uusiksi.
+En ole oikeastaan käyttänyt vielä conissa
-Enemmän sunnuntai-cossi
LAVI
+Periaatteessa valmis
+En ole koskaan pistänyt coniin
+Saattaisin saada kaverien kanssa ryhmän
+Saisin thedä hammerin
-Joutuisin kuljettaa hammeria.
-Silmälaput ovat bepasta.

NAGI
+Valmis
+Sopii hyvin teemaan
+Voisin tehdä veripalleron
-Ei lauantaicossi-tasoaIMARI
+Valmis cossi
+Ei hirveästi hyviä kuvia
+Sopii teemaan
-Käytetty edellisenkin kerran Frostissa


SHIRAYUKI
+Valmis cossi
+Sopii teemaan
+Ei pidetty conissa/ei hirveästi kuvia+Voisi olla hauska tehdä jääkädet
-Tunnen itseni cossissa aika läskiksiBELLE
+Ihana cossi
+Teen jokatapauksessa viitan tänä talvena
-Ei sovi Desu-teemaan muuten kuin talvisuuden vuoksiPäätöksiä päätöksiä...


10 kommenttia:

 1. Kannatan Imaria tai Shirayukia ö3ö En edes tiedä mistä ne on mutta ne näyttää kivoilta ja lyhyitä hameita. uhu et sinä näytä läskiltä D: jos tykkäät cossia niin cossi pois! Mie ainakin tiedän et ite oon sellainen hyytelökasa, mutta silti haluan tehdä ihania herutus tytskeleitä!
  ja Belle on ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Imari on hentsusta nimeltä Bible Black (harvinaisen laadukas+ihanat koulupuku-designet) ja Shirayuki on animusta nimeltä Rosario+Vampire - myöskin harvinaisen ihana ja viihdyttävä ollakseen ecchi-animu <3

   Kyllähän tälläkin hyytelöllä ollaan tehty vaikka mitä herutuksia - jotenkin vaan kun cossasin Shirayukia niin kiinnitin vaan homiota mun mega-reisiin... ehkä se johtuu siitä, että siinä mun kropan paras puoli (kapea vyötärö) on peitossa... mutta toisaalta saisin syödä tikkareita koko päivän <3

   Poista
 2. Ohjelmanne oli tosi jees, niinkuin blogiini kirjoittelinkin niin sain paljon hyviä vinkkejä ja ajattelun aihetta paneelista :) ja oli kiva nähdä ja kuulla muidenkin mielipiteitä asioista. Odotan innolla sitä some-ohjelmaa jos sen aiot joskus tehdä :--D Kilpailemisesta miekin olen samaa mieltä, olisi hienoa jos olisi enemmän kategorioita, pelottaa nimittäin jonkin verran tuo siirtymä suoraan aloittelijoista kokeneisiin, vaikkei kokenut ole ollenkaan... Noiden kahden välissä voisi olla vielä yksi sarja, tosin en sitten tiedä miten se näkyisi esim. osallistujissa... Ja se miten homma toimisi näkyisi vain kokeilemalla. Sen lisäksi voisi olla myös kunniamainintoja, niihin kun voisi mielikuvitustakin käyttää niin paljon kuin haluaa :)

  Niin ja ps. Imari ja Shirayuki saa kannatusta täältäkin, vaikken hahmoja niin tiedäkkään :DD mutta sopivat ainakin Frostin teemaan :) Vaikka tykkään silti tosi paljon Bellestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset palautteesta! Eiköhän me jotain ohjelmaa ainakin jonnekin saada vielä aikaiseksi ;)

   Itse haluaisin nähdä kokeiltavan kisoihin kategorioimista referenssin, eikä suinkaan kokemuksen mukaan. Siis esim. tyylillä yksinkertaiset, haastavat ja erittäin haastavat. Näin kisacossien taso laajenisi ja kuka tahansa voi osallistua omien taitojen, ei niinkään kokemuksen puitteissa :)

   Tällä hetkellähän sitä voisi osallistua aloittelijoihin vaikka on harrastanut pukuompelua viimeiset 20 vuottan, kunhan ei ole aikaisemmin tehnyt montaa _cossi_asua...

   Poista
  2. Tuo kategorisointi olisi kyllä hyvä! Koska nämä pari päivää itsekin olen miettinyt, että jos haluaisin pärjätä tulevissa kisoissa pitäisi tehdä älyttömän yksityiskohtaisia ja monimutkaisia asuja... ja sitten tulee budjetit ja muut vastaan. Ja toki sanotaan että yksinkertaisellakin puvulla pärjää, mutta kyllä se että on isoja proppeja jyrää aika rankasti. Ja sitten taas se että joka kilpailuun pitäisi tehdä hirmuiset propit ja prinsessamekot... ei vaan ole varaa ja kun itse joudun kaiken käsin tekemään, proppien muotoilut ja muut, pitäisi asu aloittaa vuotta ennen kilpailua :--D kun ei ole mitään verstaita tai työkaluja joilla tehdä... mutta ehdottomasti olisi kokeilun arvoinen tämä kategorisointi! Mikään ei ikinä muutu jos ei kokeilla uusia asioita. Voisiko tätä kampanjoida jotenkin :DD

   Poista
  3. Ajattelin ainakin conien cosplay-vastaaville asiasta mainita - Tracon nyt ainakin on kuulemma koko ajan etsimässä uusia kisamuotoja. Ja voihan olla, ettei homma toimisi lainkaan, mutta niin kuin sanoit, mikään ei ikinä muutu, jos ei uskalla kokeilla uusia asioita :)

   Poista
 3. Kannatan Makotoa koska Free! Tai Belle :D

  VastaaPoista
 4. Haluaisin nyt kyllä oikaista sen erehdyksen, etteivätkö suosikkipukusi olisi sijoittuneet sen vuoksi, etteivät puvut olleet tarpeeksi monimutkaisia. En tiedä, kuka tällaista oli väittänyt, että syy olisi se. Sillä ei ole mitään väliä kuinka paljon härpäkettä puvusta löytyy, vaan sillä, kuinka lähelle ammettuja referenssikuvia puku on toteutettu. Puvut sijoitetaan suhteessa referenssiin, eivät suhteessa toisten pukujen härpäkkeisyyteen. Toteutus on tärkein pointti. :>

  Samaa mieltä olen kyllä kanssasi siitä, että olisi kiva kokeilla jotain toisenlaista kategoriaa. Aloittelijat ja kokeneet ovat todella kulunueita muotoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyydän anteeksi, jos tekstistä sai sen käsityksen, että mielestäni omat "suosikkini" eivät sijoittuneet yksinkertaisuuden vuoksi. Vaikka meikäläiseltä löytyisi tieto/taito arvioida pukuja (jota ei todellakaan löydy) en siihen silti katsomosta käsin pystyisi. Nämä omat suosikkini olivat vain sitä - suosikkeja. Omia lempihahmojani, hyvää lavakarismaa, istuvuutta tms. mitä nyt milloinkin satun arvostamaan - ei siis todellakaan tuomarointikriteerejä :)

   Tuo yksinkertaisuus-huutelu on vain vanha levy, joka täällä suunnalla soi ehkä vähän liiankin usein. Liian usein kuulen omasta, kuin muitenkin suusta kommentin "ihana, mutta liian yksinkertainen kisapuvuksi" tai "Tällä vois osallistuakin kisaan, on tarpeeksi monimutkainen". Hyvin tehty on aina hyvin tehty, mutta on harmillista joutua kisaamaan 100 € asulla, joka on tehty kuukaudessa asua vastaan johon on upotettu rahaa +500 € ja aikaa melkein vuosi...

   Poista