perjantai 13. heinäkuuta 2012

4 päivää animeconiin

Huhkin enemmän tai vähemmän koko viikonlopun ajan Koujiroun parissa, sillä tämän kankaat tulivat perjantaina. Kulutin perjantai iltana ja lauantaina yhteensä n. 7 tämän armorin käsinkirjaluihin - näin vähän aikaa vain koska olin lupautunut parhaiden ystävieni kanssa piknik-retkelle Mustion linnaan tuonne Fiskarssin kupeeseen.

Gangsigns!
Matka Mustioon meni siis käsinkirjailun parissa ja vaikka reissu olikin todella mukava - huomasin etten siitä aivan täysin pystynyt nauttimaan kun mielessä pyöri yksi sun toinenkin cosplay-asia. Eikä asiaa helpottanut lainkaan, että paikka oli mitä ihanteellisin cosplay-shoottaukseen. Kävimme Mustion linnassa opastetulla kierroksella, jota suosittelen kyllä kaikille - Suomenkin historiassa on paljon mielenkiintoisia henkilöitä ja oppaalle linna ja sen aikaisemmat omistajat ovat selvsti lähellä sydäntä. Linnassa kulkiessa tuli taas mieleen eräs cosplay-projekti, josta olen jo haaveillut pidemmän aikaa - nimittäin historiallisten henkilöiden cosplayaaminen. Enkä tarkoita nyt period-pukeutumista vaan juuri jonkun maalauksen, valokuvan tms. pohjalta tehtyä asua perukkeineen päivineen. Linderin suvustakin olisin keksinyt vaikka heti kolme varsin kiinnostavaa kohdetta cosplaylle.

RIP Koujirou
Mutta takaisin animeconiin. jatkoin sunnuntaina Koujiroun ompelua ja sain takin enemmän tai vähemmän kokonaisuudessaan tehtyä ommeltuani n. 9 tuntia. Valitettavasti tässä vaiheessa huomasin, että tekniikka jota olin käyttänyt Koujiron takin sivusaumoissa ei ollut onnistunut kuten piti. Ja tottakai tässä vaiheessa tajusin, että minun olisi pitänyt ommella vaalea kangas vain tumman päälle, sillä saumakohtaan olisi jokatapauksessa tullut nauha. Sen sijaan yritin tehdä niitä saumoina ja lopputulos oli epämääräisesti vanunut/kirraava takki, jossa ei ollut minkäänmoista muotoa. Yritin vielä pelastaa takin vuoren avulla, mutta vetäessäni koko sotisopan päälle, ymmärsin, että nyt oli annettava periksi - taitoni eivät tällä erää tähän asuun riittäneet.

Päätettyäni hyljätä projektin, oli kuin valtaisa murikka olisi vierähtänyt pois sydämeltä. Sain vielä sunnuntai iltana Ranulffin laukun jotakuinkin ommeltua valmiiksi ja maanantaina otinkin sitten jo reilusti rennommin - silittelin lähinnä asuja, tein kengät loppuun, jatkoin vähän liiviä ja tein laukun loppuun. Ja silitettyäni Ranulffin asun, olin siihen huomattavasti tyytyväisempi. Tänään, tiistaina, uskon saavani Ranulffin valmiiksi ja sitten voin viimeiset kaksi päivää keskittyä pakkaamaan ja miettimään mitä kummaa meinaan laittaa päälleni animeconin toisena päivänä O.o

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti