keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Belle - Kaunotar & Hirviö

BELLE - Kaunotar ja Hirviö

Mikä
Disneyn Kaunotar ja Hirviö-elokuvien sankaritar. Kaunis, mutta outo keksijän tytär, joka mielummin lueskelee ja elää haavemaailmassaan kuin ajattelee asettuvansa aloilleen ja perustavansa perheen kylän kultapojan kanssa.

Milloin
Yukicon 2014 sunnuntai.

Miksi
Koska Belle on oma lempi nk. puhdas disney-prinsessani (muut ovat Pocahontas ja Mulan). Päädyin pinkkiin pukuun, koska siihen oli kankaat ja halusin tehdä tämän talviviitan - joka Yukiin jäi tosin tekemättä.

Miten
Kuva: Santtu Pajukanta
Seuralaisena Jozo Aarreplaneetan Jiminä.
Belle, kuten suurinosa muistakin cosseistani tuli tehtyä vain leikkaamalla läjä kangasta ja nuppineuloittamalla koko komeus päälle. Hame on puolikellohame, yläosa suorakaiteen muotoinen tuplakangas+tukikangas väliin ja nuppineuloilla muotoon. Helmat hameesen ja hihoihin rypytetty pitkällä tikillä+löysällä langan kireydellä, jonka kämppis opetti.
Olkahörhelö tuotti hieman päänvaivaa, mutta lopulta kokeiltuani huivin kanssa sitä, leikkasin kolmion muotoon kangasta ja pyysin kaveria neuloittamaan päälle ja jotenkinhan se sitten syntyi. Alushameena käytin kolmea salsahametta päällekkäin :) Aika loppui kesken joten kaveri ompeli vielä rusetin :)

Korjattavaa
Haluan kunnollisen aluhameen ja peruukin kuntoon. Muuten tykkään cossista hurjan paljon!

Budjetti
Peruukki 2 x 10 € = 20 €
Kengät = 5 €
Kankaat+vetoketju = 17 € (hamekangas löytyi kaapista, mutta on aikanaan maksanut 1€/m, yläosa cossista, jota en sitten tehnytkään, mutta snaotaan kymmenen euroa ja vaaleanpunaiset osat ovat Hakuein mekostani, jonka tuhosin tätä cossia varten)

Yht. 42 €

2 kommenttia:

 1. Belle <3<3<3<3 I löööööv it <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 <3 <3
   Minkä version SINÄ Bellestä tekisit? Tai ylipäätään minkä Disney tms. klassisen prinsessan tekisit???

   Poista