maanantai 25. helmikuuta 2013

Alsoomse - Assassin's Creed 3

ALSOOMSE aka INDEPENDENT - Assassin's Creed 3

Mikä
Alsoomse on moninpelihahmo AC3sesta - kulkee myöskin nimellä Independent. Shawnee-heimon jäsen, joka eli hyvin yksinäisen lapsuuden, jonka vuoksi hän on muita itsenäisempi. Alsoomseesta kasvoi väkivaltainen ja peloton nainen, joka on valmis kuolemaan omien uskmomustensa vuoksi.

Milloin
Tein tämän cosplayn vuoden 2013 alussa, Desucon Frostbiten sunnuntaille.
Miksi
Törmäsin syksyllä 2012 hahmon artteihin ja siitä tehtyyn cosplayihin. Koska olin päättänt tehdä Frostbiteen sinisiä cosseja ja tiesin Jozon tekevän sunnuntaille AC3sen päähenkilön, päätin itse vaihtaa oman alkuperäisen sunnuntai cossini Alsoomseen. Rakastan amerikan alkuperäiskansoja ja heidän kulttuuriaan ja rakastuin hahmosuunnitteluun. Ponchot ovat suuri rakkauteni, samoin kuin hapsut. Normaalisti tämä olisi vain mennyt listoilleni ja olisin tehnyt sen hamassa tulevaisuudessa, mutta pelkäsin, että kun Jozo tekee upean Connorinsa, muut AC-ystävämme haluaisivat tehdä Alsoomsen, nostaen omaa rimaani cossata häntä. Tästä syystä ja koska puku oli sininen, päätin tehdä asun alta pois saman tien.


Miten
Alsoomsen teko oli suht helppoa, mutta työlästä. Hamehärpäke oli vain suikaleita ja ponchokin onnistui parin yrityksen jälkeen ihan siedettävästi. Se on hieman liian peittävä käsistä, mutta se on korjattavissa. Halusin tehdä asun mahdollisimman pitkälle ilman kangasmaaleja ja lukuunottamatta 3D-maalilla tehtyjä yksityiskohtia vyöhön ja alupaitaan sekä eriväristen lankojen häivytystä, kaikki on asussa ommeltua.
Koska kaikki on ommeltu ja olen kärsimätön/laiska/piittaamaton on asu äärimmäisen epäsymmetrinen. Hamehärpäkkeiden kuviot voisivat olla symmetriset, välit tasaiset, langat sistiimmin ommeltu jne. Mutta en ole tarpeeksi perfektinisti, että jaksaisin välittää mokomasta. Hame tsessään on periaattessa "vyö" eli kiinnitetty yhdellä isolla napilla, joka toivottavasti on piilossa kankaan nurjalla puolella.
Kengät ovat liian lyhyet ja vain jotain sinnepäin. Ne ovat kirpparilta löydetyt mokkasiinit maalattuna ja hapsuilla + nauhalla tuunattuna.
En löytänyt mieleisiäni hapsuja joten hapsut on ommeltu "lenksuina" tavallisella langalla ja myöhemmin lenksut leikattu auki ja trimmattu samanpituisiksi. Valkoiset neliöt ponchossa ja kolmiot shortseissa on askarteluhuopaa joka on liimattu kangasliimalla.
Helman kuvio on yksinkertaisuudessaan siksakilla yhteen ommeltua kangasta, jotta kuvio näkyisi myös nurjalla puolella. Ompelulankoja on sitten himmennetty ja muutenkin purkaantumista estetty akryylimaalilla. Vyö on yhteen ommeltuja neliöitä, jotka on sittemmin käännetty nurjalle puolelle ja vielä ommeltu kiinni tukevuudenvuoksi kangas"vyöhön".
Korut ovat maalattuja puuhelmiä, paitsi kaulan kireä koru, joka löytyi omasta korulippaasta - vain muutama helmi piti maalata ja kirves on ulkoa tuotu kepukka + tavallista aaltopahvia, pakkausteippiä, gessoa ja maalia. Ei kestä lähitarkastusta, mutta ajaa asiansa.
Iho on maalattu Grimasin creme-makeup paletilla W6 kertaalleen ja päällä vielä toinen kerros samaista W7 sekä kiinnityspuuteria ja kevyesti kaukaa suihkutettua XZ tyrni hiuslakkaa. Varjostuksia kasvoihin on tehty ruskealla luomivärillä ja aurinkopuuterilla.


Korjattavaa?
Lyhentää pitäisi käsisyndit ja ponchon hihat, fiksaa aluspaitaa ja tehdä ehkä uusi kirves. Muutamat helmet lähtivät matkalla kävelemään, ruskeat piilarit olis kiva,


Budjetti:
Kangas 3m x 5 € = 15 €
Nauhat 10 € + 18 €
Peruukki 13 €
Kengät 4,5 €
Helmet 17 €
Maalit 8 €
Rintaliivit 1,5 €
Paljetit 3 €

Yhteensä 100 €

Kaiken kaikkiaan pidin cossista kokonaisuutena. Siinä on sata ja yksi kauneusvirhettä joiden olemassaolo tiedän lähinnä minä, mutta kokonaisuutena varsin toimiva asu. Maskeeraus pelasti asussa paljon + tykkäsin tosi tosi tosi paljon olla inkkari. Tämän laitan toivottavasti päälle useamminkin.

1 kommentti:

  1. Valitsen sinut!... wait what ? http://saaraz-cosplay.blogspot.fi/2013/03/elikka-oli-tylsaa-ja-parisi-ni-piti.html

    VastaaPoista