torstai 6. helmikuuta 2014

Koujaku WIP + viikko aikaa Frostiin.

PERJANTAI (vanha cossi - tarvitsee
käydä lävitse, pestä paita, asetella
peruukki jms.)
Frostibiteen on aikaa viikko ja cossien kanssa ollaan "hyvällä" mallilla. Koulusta on lintsattu tällä viikolla 3 päivää ja Yukin jälkeen ei ole mennyt päivää, jolloin en olisi jotain Koujakun eteen tehnyt. Nyt on kuitenkin luvassa jotain ennennäkemätöntä tämän blogin historian aikana, nimittäin WIP-kuvia.

LAUANTAI (paita tekemättä,
peruukki asettelematta)
En yleensä harrasta WIP-kuvia kahdesta syystä. 1) En koe tekeväni mitään koskaan "oikein", joten en näe "tein tämän näin ja näin"-selostuksista mitään hyötyä, kun kaiken olen vain soveltanut ja kursinut kasaan joten kuten. 2) WIP-kuvat ovat mielestäni tylsiä ja latistavat sitä valmiin cossin "wow"-faktoria. Tulen mielummin kerralla rytinällä, kuin kasvattaen jännitystä ja sitten kliimaksi jää vaisuksi. 3) syy on se todellinen; olen yleensä liian laiska ottamaan WIP-kuvia ^^;

SUNUNTAI (kimono pitää ommella
kokoon, nauhat yms. maalata, käsineet
ja kengät tehdä, vyö maalata
ja ommella, miekan tuppi koota/maalata)
Tällä kertaa kuitenkin noita WIP-kuvi löytyy, lähinnä siksi, että Johanna ei malta pitää käsiään irti cossistani. Cossaaminen kaverien kanssa on kivaa, mutta siinä vaiheessa kun cossikaverin naama joutuu katsomaan 24/7, molemmilla on conicossistressi päällä ja olet vielä tekemässä omaa cossiasi "palveluksena" toiselle ja tämä toinen haluaisi tehdä kyseisen cossin itse ja on vielä paljon taitavampi craftaaja kuin sinä... sanotaanko, että harvoin on cossin tekeminen ollut henkisesti näin raskasta.

Nyt kuitenkin valittaminen loppuu, kello käy kohta puoltayötä, huomenna en aijo lintsata, vaan olen kiltisti koulussa kahdeksalta.

Koujakun kimonon maalaukset
valmiina.
Tänään on Johanna kiltisti silittänyt cossini ja mystisesti samalla katosi valkoinen väri cossini lehdistä O.o En nyt ehdi tehdä uudestaan, joten kuvioiden lehdet ovat haluttua tummemmat - Johanna onneksi lupautui maalaamaan linnun valkoisen osan ja mahan uudestaan; itse kun en halua nähdä maalipenseliä puoleen vuoteen.

Kimono on siis ensin leikattu ja nuppineuloitettu kasaan, jonka jälkeen tarvittavat osat liukuvärjättiin. Olisin halunnut liukuvärjäyksen olevan reilusti vihreämpi ja mielestäni se jossain vaiheessa olikin - liekö silitys syönyt vihreän värin tai jotain. Joka tapauksessa sen seitsemännen kerroksen jälkeen alkoi homma maistua puulta ja tyydyin lopputulokseen - tosin Johanna kovasti halusi siihen vielä kerroksen maalata ja sen hänen annoin tehdä; itseänikun ei siinä vaiheessa enää kiinnostanut pätkän vertaa.

Seuraavaksi ompelin vuoren kiinni osittain ja aloitin nuo varsinaiset maalaukset (kangasvärejäja akryylimaalia, lehtiin tein leimasimen finnfoamista, ihan perus pensselit...). Aloitin maalaukset lauantaina ja sain valmiiksi torstaina; kuusi päivää ja tuskin hirveästi liioittelen jos sanon, että maalasin noita ~20 tuntia. Varmasti voisivat olla vielä hienommat, mutta kun ottaa huomioon kuinka käsi olen näissä maalaushommissa, olen kasveistani pirun ylpeä.

Johanna ja Koujakun peruukki.
Yritän yleisesti ottaen tehdä mahdollisimman paljon cosseistani itse tai ostaa valmiina. Tämä ei tarkoita, ettenkö arvostaisi cossaajia, jotka tekevät asunsa porukalla, päinvastoin. Olette fiksuja ihmisiä ja toivottavasti olen joskus tarpeeksi taitava ja löydän ihmisen kenen kanssa elää kivasti symbioosissa. Syy miksi en tykkää siitä, että muut tekevät osia cosseistani, on etten pysty antamaan tästä mitään takaisin. Ennen proppini, peruukkini ja maalaukseni tekivät kämppikseni, jotka tykkäsivät näpertämisestä, mutta eivät niinkään cosplaysta. Ja joka kerta sanoessani cossia itsetehdyksi, tunsin varastavani heidän ukkosensa. Joten päädyin tekemään kaiken itse. Mutta edelleen sorrun sille helpolle polulle ja toisen tarjoutuessa, annan tämän tehdä. Kuten Koujakun peruukki, jota Johanna halusi heti päästä kokeilemaan ja trimmaamaan ;)

Sanoin tuolla aikaisemmin, että olemme cossien kanssa hyvällä mallilla. Taisin valehdella itselleni. Paljon on asioita aloitettu, mutta tekemistäkin vielä riittää. Enemmän kuin aikaa. Sillä en ole viikonloppuna kotona raatamassa vaan parhaan ystäväni luona (raatamassa) ja pitämässä PC:n miittiä. Että sellaista.

Miekkatupen narujuttu, kaulakorsetti, hiustikku ja
miekkatuppi - kaikki vielä ihanasti kesken
Tässä vielä kuitenkin muutama osa, joka Koujakussa on tehtynä. Miekka-naru on pussiksi ommeltu ja käännetty ja sen jälkeen vielä ommeltu päältä siistimiseksi, kaulakorsetin tein ottamalla kaistaleen random kangasta ja neuottamalla mielestäni sopivaan muotoon. Siinä oli sitten kaavat nahkaa varten ja ihanasti sain noihin oikeisiin saumakohtiin tehtyä muotolaskoksesta, joilla kaulakorsetista saatiin suht istuva. Hiuskoru on syömäpuikko (kannattaa ola ernu) ja polymorphia, joka on vuorattu worblalla. Polymorphiin ei juuri maalit tartu mutta kun sen vuorasi worblalla, tuli pinnasta vastaanottavaisempi. Lisäksi kun molemmat on lämpökäsiteltäviä aineita, on niiden muovaileminen todella helppoa eli ihanaa ^^
Miekan tupesta unohdin ottaa kuvan aiemmasta työvaiheesta. Tässä siis pahvista (jotain paksua?) leikattu etu- ja takaosa ja niiden väliin laitettu viisi kerrosta pahvisuikaleita reunoille, jotta saimme tuppeen vähän paksuuttakin. Tuohon tulee vielä päälle yksi kerros pahvista leikattua kuvioita, koko kakka päällystetään tekonahkalla (en vielä tiedä miten) ja sitten vielä metallivahvistukset (toivottavasti) worblasta.
Nuo kivet kaulakorsettiin ja miekkatuppi-narujuttuun tein ompelemalla niihin napit, joissa oli hieman ulkonevat reunat (muodostivat "kupin") ja sitten vain täytin napin muutamalla kerroksella kuumaliimaa ja maalasin hopeisella kynsilakalla. Mielestäni aika hauska idea, vaikka itse sanonkin :)

Viikko aikaa siis Frostiin, paniikki on pikkiriikkinen, mutta nyt nukkumaan, että huomenna jaksaa kouluun ja ehkä hyvällä lykyllä ommella tuon kimonon ennen kuin täytyy junaan hypätä.

11 kommenttia:

  1. Voi apua en kestä miten hienot noi maalaukset on!! Olen susta ylpeä ja niin hieno lintunenkin siellä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en kestä, et sä et pääse näkee tätä livenä ;_; Tai no, pitää kattoo miten sovitaan sunnuntai - jaksaako Johanna viedä teijät kotiin tai jotain...

      Poista
  2. Oijoi toi Koujakun kimono näyttää niin mielettömän kauniilta! Hurrr~<3 *____* Tuun takuuvarmasti ihastelemaan pukua Frostissa!

    VastaaPoista
  3. uhuhuh oijoijojoi noi maalaukset! alan kaivata taas cosseja joissa pääsee maalaamaan jumalattomasti pireniä kukkia ja kaikkea ihanaa. Nuo on tajuttoman hyvän näköiset kukat, <3<3<3 mahtavaa työtä!

    Symbioosissa on kiva elää. Minäkin koetan tehdä kaikki itse, mutta se on aina kätevää jos toinen osaa neuvoa miten jotain tehdään (minulla proppien kanssa on aina ongelmaa, ja Zkitsu osaa tehdä niitä paremmin niin annan hänen auttaa) ja minä tykkään itse auttaa muita. Esim. varastan aina maalaushommat koska ne ovat minusta vaan niin ihania.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, et arvakkaan kuinka iloinen olen jos ovat mielestäsi hienot ^____^ Maalushommat eivät ole omaa vahvuuttani, joten jos näyttävät hienolta, olen super tyytyväinen

      ... ei sillä, että minulla jokin vahvuus cosplay saralla olisi... ellei lasketa sitä, että on ok, kaikilla osa-alueilla :D

      Poista
    2. ähää älä yritä olla vaatimaton >8D tulen yöllä ja leikkaan nuo kukat irti ja laitan kehyksiin seinälle!!

      Poista
  4. Voi jumankauta nuo kimonon maalaukset ovat upeita! En malta odottaa että näkee koko kokonaisuudesta kuvia!

    VastaaPoista
  5. Miksen yllatynyt sun ekasta cossista XD mut joo jos tällä ketaa sitten sais parempia kuvia tai jotain tai no jos totta puhutaan niin yllätyin :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvii yllättyy, vanha puku oli ;)

      Ens vuonna sit jotain oikeesti rohkeeta!

      Poista