sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ompelu-lanit

Kello on nyt n. 22:00 lauantai iltana. Heräsin tuossa yhdeksän tuntia sitten, nukuttuani huimat kahden tunnit "yöunet". Eli siis ompelulanit onnistuneesti takana.

Tässä muutama vinkki tuleville lanittajille:
1. Varaudu normaalia suurempaan todennäköisyysprosenttiin onnettomuuksien suhteen. Koordinaatio ei ole parhaimmmillaan neljän aikaan aamuyöstä, joten saksien, neulojen, kuumien rautojen yms. kanssa kannattaa olla extra varovainen.
2. Älä ota projektiksi mitään liian haastavaa. Pysy perusteissa. Mikään ei ole raivostuttavampaa kuin yrittää pähkäillä miten kuusi metriä kangasta saadaan siistiksi rypytykseksi, kun aivot kärsivät unenpuutteesta.
3. Muista kärsivällisyys. Todennäköisyys virheisiin kasvaa expotentiaalisesti jokaiselta alkavalta tunnilta, joten ratkojan kanssa saattaa mennä hyvin kolmas osa yöstä. Tästä syystä kaikkein herkimmät kankaat ja tarkkuutta vaativimmat juottotyöt kannattaa jättää valoisammalle ajankohdalle.

Miksi siis vääntää töitä sormet ja silmät verissä koko yön? Seuran vuoksi. Ja aikaansaamisen. Yöllä kun ei juuri ole mitään parempaa tekemistä, kuin vääntää sitä cossia. Kukaan ei tee kolmelta yöllä facebook-päivityksiä: Kaikki fiksut ihmiset ovat nukkumassa ja vähemmän fiksut taas eivät ole typetys-kunnossa. Tumblaaminen on vähemmän kiinnostavaa kun kuka tahansa voi nähdä glimpset homoporno-dashistasi ja muutenkaan ei siihen omaan kivaan voi oikein keskittyä kun ympärillä hyörii joukko sokerihumalaisia kavereitasi. Lisäksi laneissa saa mukavasti apua cossiprobleemiin. Ja kun oma ratkoja katoaa, on kiva kun kaveri vieressä huutaa "ota mun ompelukoneen laatikosta". Myös se, että ei ole ainoa, joka huutaa vittua kun ompelee vahingossa kolme kerrosta kangasta vetoketjusauman väliin auttaa kummasti. Jaettu ketutus on puolittunut ketutus.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti