perjantai 1. helmikuuta 2013

2 viikkoa frostiin - ei paniikkia

Olen maailman saamattomimpia ihmisiä, mutta jotenkin nuo cossit tuppaavat aina ajoissa valmistumaan. Frostiin on nyt kaksi viikkoa aikaa, mutta olen suhteellisen luottavaisin mielin pukujeni suhteen. Aloitin niiden teon jotakuinkin kolmisen viikkoa sitten ja aika lailla joka päivä muutamista minuuteista muutamiin tunteihin on noita väännetty - on tämä työttömyys mukavaa aikaa. Nämäkin cossit on päätettynä ja kankaat ostettuna ollut jo parisen kuukautta, mutta saamaton mikä saamaton.

Rullarinkeli kirjoitteli aikataulutuksen tärkeydestä blogitekstissään ja yhdyn hänen kantaansa vaikka tällainen saamaton laiskuri olenkin. Omalla kohdallani kyse on puhtaasti kunnianhimon puutteesta. Cossaaminen on kivaa, mutta pukujen tekeminen vaatii energiaa - energiaa jota muka ei koskaan ole. Ja siksi aloitan cossien väsäämisen vasta kun on aivan pakko. Toistaiseksi olen onnistunut aliarvioimaan itseni ja cossit ovat valmistuneet mukavasti muutama päivä ennen coneja. Toivon että aliarvioiminen jatkuu tulevaisuudessakin. Tai sitten opin pitämään myös cossien tekovaiheesta.

En ole koskaan oikein ymmärtänyt WIPien päälle. Ehkä se johtuu siitä, että en oikein osaa fanittaa cossaajia - vain cosseja. Jaksan innostua ihmisten ideoista, mutta käsittelemättömät kuvat keskeneräisistä cosseista ei oikein inspaa. Siksi WIPejä harvoin teen itsekään. Ellei niillä ole jotain suurempaa taka-ajatusta. Niin kuin nyt. Eli demonstroida ajankäyttöäni. Ja auttaa ihmisiä cosplay-ahdistuksessaan - kun he näkevät missä vaiheessa minä olen omien projektieni kanssa, he ehkä ymmärtävät ettei heidän oma suo olekaan niin syvä kun olivat ensiksi ajatelleet ;)

Lauantain puku - Gauche
-aseen viimeistely (viimeisen viikon aikana)
-hatun kuvio loppuun (viimeisen viikon aikana)
-Takin nauhat, hihat ja napit (la 2.1.)
-housut loppun (la 2.1.)
-laukku loppuun (la 2.1.)
-kengät (huuto menee umpeen 4.1.)
-Vyöt (ma 4.1.)
-Peruukin modaus (ti 5.1.)

Sunnuntain puku - Alsoomse
-aseen viimeistely (viimeisellä viikolla)
-korut (viimeisellä viikolla)
-pussukat loppuun (viimeisellä viikolla)
-hameen ompelu (su 3.1.)
-vyö kasaan (su 3.1.)
-ponchon hapsut loppuun (la 2.1.)
-peruukin modaus (ti 5.1.)
-poncho ja shortsit loppuun (su 3.1.)
-aluspaita loppuun (ke 6.1.)


Jatkukoon raataminen siis huomenna :)

P.S. kuivuneen erikeepperin repiminen jaloista, jossa on kolmen kuukauden sänki ei tunnu mukavalta...

2 kommenttia:

  1. Sut on haastettu, käy kattoo mun blogista että mihin mää sut haastoin (:
    http://roosasylvia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Gauschee~ 8D Pitää tulla conissa ahdistelemaan kameran kanssa.
    Aikataulutus on kyllä asia mikä olisi eiottäin hyvä jos osaisi. En tiedä miten, mutta itseni olen liian monta kertaa onnistunut arvioimaan ihan väärin joten olen hiukan luopunut toivosta sen suhteen. ^^; Ja ihan liian helposti onnistuu juuri tuo cossin aloittamisen vitkuttelu.

    VastaaPoista